Βιογραφικό

Βιογραφικό

Η Αναστασία Αθ. Παπακώστα είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής, με καταγωγή από τη Σαμοθράκη και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Ήδη από την παιδική της ηλικία γοητεύτηκε από τη Νομική Επιστήμη, στην οποία και στόχευσε αποκλειστικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σπούδασε νομικά στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και στα πλαίσια της επιμόρφωσής της ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στον τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου, του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

Ενδιαφέρεται πολύ για τις νομικές εξελίξεις και έχει παρακολουθήσει σειρά νομικών σεμιναρίων και ημερίδων με στόχο τη συνεχή της κατάρτιση, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει τεκμηριωμένες και αξιόπιστες νομικές λύσεις.

Πραγματοποίησε άσκηση και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στη μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ.Θ. (Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης) από το 2010 μέχρι και το 2018. Στη συνέχεια εγγράφηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων(Δ.Σ.Ι.), του οποίου είναι μέλος μέχρι και σήμερα.

Ομιλεί άριστα την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα.

Το πάθος της για την μάχιμη δικηγορία συνετέλεσε στο να ιδρύσει το 2018 το Δικηγορικό Γραφείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αθ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ» με έδρα τα Ιωάννινα. Παράλληλα παρέχει νομικές υπηρεσίες σε μελετητική εταιρεία της Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο έργα κτηματογράφησης για την ολοκλήρωση δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου.

Έχει σημειώσει μεγάλο αριθμό εξωδικαστικών και δικαστικών επιτυχιών σε διάφορες υποθέσεις αστικές, εμπορικές και ποινικές.

image2

Ζητήστε μας νομική συμβουλή